„Jolka” to niezwykła restauracja położona nad brzegiem jeziora Trzesiecko. Niespotykany wystrój wnętrza, subtelny szum jeziora, dyskretna muzyka i starannie dobrane menu tworzą wspaniały nastrój.W pochmurne dni można w pełni zrelaksować się we wnętrzu restauracji przy kominku, z lampką dobrego wina w dłoni. Zapewniamy obsługę najwyższej jakości. Organizujemy przyjęcia okolicznościowe, bankiety, cateringi plenerowe, seminaria oraz konferencje.

Restauracja „Jolka” otwarta jest 7 dni w tygodniu od godz. 12.00 do godz. 22.00.

Rezerwacje

tel. (0 94) 37 418 18

 

Oferta cateringowa Restauracji Jolka

Szanowni Państwo, oferujemy organizację imprez, uroczystości, konferencji, eventów, a także obsługę gastronomiczną na najwyższym poziomie na naszej sali konferencyjnej. Oferujemy również dowóz dań cateringowych we wskazane miejsce. Wszystkie potrawy przygotowywane są przez profesjonalny zespół kucharzy z Restauracji Jolka z najwyższej jakości produktów, dzięki czemu serwowane przez nas dania są smaczne i zdrowe. Dokładamy wszelkich starań by Goście i Klienci byli zadowoleni ze spotkania z naszą kuchnią.

 Ceny ustalane są indywidualnie w zależności od rodzaju, ilości zamówienia i odległości od Restauracji.

propozycja menu finger foods/bez sztućców, porcje wytrawne/

bufet zimny:

  • łosoś marynowany w soli morskiej i cukrze trzcinowym z kwaśną śmietaną i czarnym kawiorem
  • carpaccio z polędwicy wołowej z długodojrzewającym parmezanem, owocami nasturcji, redukcją balsamiczną i sałatką z rukoli
  • tatar ze śledzia atlantyckiego z czerwoną cebulką, korniszonem, marynowaną papryką i razowcem na zakwasie miodowym
  • cammembert i brie z sosem cumberland, winogronami, orzechami włoskimi i kroplami sosu z owoców leśnych
  • wegetariańskie szaszłyczki z cukini, sera halloumi, suszonych pomidorów i kolorowej papryki
  • sałatka nicejska z marynowanym tuńczykiem, kukurydzą, pomidorami i oliwkami oraz sosem vinegrette z ziołami prowansalskimi
  • sałatka cezar z grillowanym kurczakiem, ananasem, bekonem, suszonymi pomidorami i sosem czosnkowo-jogurtowym

bufet gorący /małe wytrawne porcje bez potrzeby krojenia nożem/:

  • polskie gołąbki z cielęciną i kaszą pęczak podawane z wykwintnym sosem borowikowym
  • mini dzwonki z udźca kurczaka w delikatnym sosie kawowym z listkiem laurowym
  • medaliony z polędwiczek wieprzowych, marynowane w żółtym tymianku, podawane na sosie z zielonego pieprzu i wiejskiej śmietany
  • sola parowana z musem z paluszków krabowych, na sosie z rzecznych raków ze świeżym koperkiem
  • porcje policzków wołowych, duszonych w świeżych ziołach i czerwonym winie z dodatkiem suszonego czosnku
  • mini szaszłyki z cukini,kolorowej papryki i sera halloumi z delikanym sosem pomidorowym i siekaną bazylią

słodkości /małe porcje bufetowe/:

  • mini tiramisu z włoską kawą, amaretto i serkiem mascarpone
  • mus z mango polany sosem z owoców leśnych
  • karmelizowane jabłka z calvadosem i brązowym cukrem
  • mini brulle z laską wanilii i kołderką z cukru trzcinowego